/

Manchester United cephesinden ‘Fenerbahçe’ değerlendirmesi: Mourinho bu tür maçlar için yaşıyor, Fred ve Amrabat çok iyi oyuncu, Kadıköy’deki maç çok zor olacak

Bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele edecek olan Fenerbahçe'nin en zorlu rakiplerinden biri İngiltere Premier Lig ekibi Manchester United. Kırmızı Şeytanlar, 24 Ekim'de konuk olacakları Kadıköy deplasmanında galip gelmek için mücadele edecek. Gazete Stalk olarak, Manchester United'ın en popüler taraftar platformlarından biri olan 'ManUtdMania' ile iletişime geçtik. Hesabın 'Tommy' isimli yöneticisi, İstanbul'da oynanacak olan karşılaşmanın yanı sıra; Jose Mourinho, Fred, Amrabat ve daha önce sarı lacivertli ekipte forma giyen Altay Bayındır ile ilgili sorularımızı yanıtladı.

Süper Lig’de geçtiğimiz sezonu ikinci sırada tamamlayan ve Şampiyonlar Ligi’ne ön eleme turunda veda eden Fenerbahçe, bu sezon UEFA Avrupa Ligi’nde boy gösterecek.

Sarı lacivertli ekip, lig formatının ilk kez uygulanacağı turnuvada; Union Saint-Gilloise (E), Twente (D), Manchester United (E), AZ Alkmaar (D), Slavia Prag (D), Athletic Bilbao (E), Olimpik Lyon (E) ve Midtjylland (D) takımları ile karşılaşacak.

Fenerbahçe’nin zorlu rakiplerinden biri olan İngiltere Premier Lig ekibi Manchester United, 24 Ekim Perşembe günü Kadıköy’e konuk olacak.

Gazete Stalk olarak, Manchester United’ın taraftarlarının yönettiği ve X’te 65 bin takipçisi bulunan ‘ManUtdMania’ hesabıyla iletişime geçtik. Hesabın Tommy isimli temsilcisi, İstanbul’da mücadele edecekleri Fenerbahçe ile ilgili sorduğumuz soruları yanıtladı.

“İKİ TAKIM ARASINDA GERÇEK BİR MÜCADELE OLACAK”

Tommy, sarı lacivertli ekip ile karşılaşacakları maçın “kolay olmayacağını” vurgulayarak, şunları söyledi:

“United için kolay bir maç olacağını düşünmüyorum, deplasmanda ciddi bir sınav olacak. Kazanacağımızı söylemek isterim, kazanmayı bekliyorum da ama iki büyük takım arasında gerçek bir mücadele olacak.”

“TÜRK TARAFTARLAR İNANILMAZ”

Tommy, Fenerbahçe’nin Şükrü Saracoğlu Stadyumu’ndaki taraftar baskısı ile ilgili ise, “Kesinlikle zorlu bir maç olacak. Türk taraftarlar inanılmaz. Harika bir atmosfer yaratacaklarından eminim. Manchester United’ın gürültünün üstesinden gelip işine odaklanması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Fenerbahçeli taraftarlar. Fotoğraf: fenerbahce.org

“JOSE MOURİNHO BU TÜR MAÇLAR İÇİN YAŞIYOR”

Tommy, daha önce taraftarı olduğu takımda da teknik direktörlük yapmış olan Jose Mourinho’dan ise övgü dolu sözlerle bahsetti:

“Jose Mourinho’nun menajerlik kariyeri, kendi adına konuşuyor. Oyuna damga vurmuş en iyi menajerlerden biri. Manchester United’ı yenmek için bir planı olacağından eminim ve ben olsam onu hafife almazdım. Bu tür maçlar için yaşıyor.”

Jose Mourinho. Fotoğraf: fenerbahce.org

“FRED HER ŞEYİNİ VERİR SÜREKLİ KOŞAR, AMRABAT HARİKA OYUNCU”

Tommy, geçmişte Manchester United’ın da formasını giyen Fenerbahçe futbolcuları Fred ve Amrabat’ın da “çok iyi” oyuncular olduğunu belirtti. Tommy iki oyuncuyla ilgili, “Fred, kulübü için her şeyini verir. Sürekli koşar, her zaman takımı için %100’ünü verir, bence United’daki arkadaşlarının ziyaretini dört gözle bekleyecek. Sofyan’ın Manchester United’daki zamanı kısaydı ve oynadığı dakikalar sınırlıydı. Ama genel olarak harika bir oyuncu. Fred gibi o da eski takım arkadaşlarına karşı iyi bir performans sergilemek isteyecektir.” dedi.

Amrabat (solda) ve Fred (sağda). Fotoğraf: manutd.com

“HER İKİ TAKIM DA ŞAMPİYON OLABİLECEK KAPASİTEDE”

Her iki takımın da UEFA Avrupa Ligi kupasını kaldırabileceğini söyleyen Tommy, şu ifadeleri kullandı:

“Her iki takım da bunu başarabilecek kapasitede. Umarım Manchester United, Fenerbahçe’yi yener. Ama şaka bir yana, daha önce de söylediğim gibi, Mourinho’nun kariyeri kendi adına konuşuyor, bu tür turnuvalar için yaşıyor.”

UEFA Avrupa Ligi şampiyonluk kupası. Fotoğraf: uefa.com

Tommy, son olarak Fenerbahçe’den transfer edilen Altay Bayındır ile ilgili taraftarın düşüncelerini sorduğumuz soruya, şu yanıtı verdi:

“Altay, izlediğimiz kadarıyla iyi göründü. Sorunum şu ki, pek fazla şans bulamıyor ve kulüpte neredeyse hiç forma giymedi. Kupa maçlarında daha fazla süre almasını isterdim.”

Altay Bayındır. Fotoğraf: manutd.com

Egehan Erkün

Gazeteciliğe ilk adımını Aydın’daki yerel gazetelerde çalışarak attı. Sonrasında ulusal yayın yapan internet gazeteleri Aykiri.com.tr ve Dijitalgaste.com’da editörlük yaptı. 32. TGC Aydın Doğan Genç İletişimciler Yarışması'nda "Anahtar kelimemiz 'medya etiği': Türkiye'de SEO haberciliğinin portresi" haberi ile üstün başarı ödülüne layık görüldü. 33. TGC Aydın Doğan Genç İletişimciler Yarışmasında ise 'Haber-Haber Araştırma' ve 'İnternet Medya Sitesi' kategorilerinde iki ayrı birincilik ödülünün sahibi oldu. Halihazırda İstanbul Üniversitesi’nde gazetecilik eğitimi almakta ve Tele1.com.tr’de editörlük yapmaktadır.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.