Gazeteciler, dezenformasyon yasasına karşı profillerini kararttı

AK Parti ve MHP’nin dezenformasyonla mücadele gerekçesiyle TBMM’ye sunduğu yasaya basın sektöründen tepki sesleri yükselmeye devam ediyor. Gazeteciler ve meslek örgütleri, “sansür yasası” adını verdikleri yeni düzenlemeyle ilgili sosyal medyada profil karartma kampanyası başlattı. “#SansürYasasınaHayır” etiketiyle paylaşım yapan gazeteciler, profil fotoğraflarını siyah renkli fotoğraflarla güncelledi.

AK Parti ve MHP tarafından dezenformasyona sebep olan paylaşımların önüne geçmek amacıyla meclise sunulan ‘dezenformasyon yasası’yla ilgili gazeteciler ve meslek örgütleri yeni bir kampanya başlattı.

Daha önce birçok ilde sokağa çıkarak protesto eylemi yapan meslek örgütleri, söz konusu düzenlemenin ‘sansür’ amacı taşıdığını savunurken, yasayı geri çekmesi adına iktidara çağrı yapmıştı.

Öte yandan yasanın meclise sunulduğu günden bu yana “#SansürYasasınaHayır” etiketiyle sosyal medyada birçok mesaj paylaşıldı.

İktidar, protesto eylemleri ve sosyal medya paylaşımlarına kayıtsız kalırken, gazeteciler mesleki faaliyetlerini ciddi ölçüde etkileyecek olan yasa ile ilgili yeni bir kampanya başlattı.

Dün gece başlatılan ‘profil karartma’ kampanyasına basın ve akademi sektöründen birçok isim destek verdi. Bir kez daha “#SansürYasasınaHayır” etiketiyle ses yükselten gazeteciler, yasanın geri çekilmesi adına yaptıkları çağrıyı yineledi.

İşte profil karartan gazeteci ve akademisyenlerin paylaşımlarından öne çıkanlar:

Egehan Erkün

Gazeteciliğe ilk adımını Aydın’daki yerel gazetelerde çalışarak attı. Sonrasında ulusal yayın yapan internet gazeteleri Aykiri.com.tr ve Dijitalgaste.com’da editörlük yaptı. 32. TGC Aydın Doğan Genç İletişimciler Yarışması'nda "Anahtar kelimemiz 'medya etiği': Türkiye'de SEO haberciliğinin portresi" haberi ile üstün başarı ödülüne layık görüldü. 33. TGC Aydın Doğan Genç İletişimciler Yarışmasında ise 'Haber-Haber Araştırma' ve 'İnternet Medya Sitesi' kategorilerinde iki ayrı birincilik ödülünün sahibi oldu. Halihazırda İstanbul Üniversitesi’nde gazetecilik eğitimi almakta ve Tele1.com.tr’de editörlük yapmaktadır.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.