ChatGPT, EURO 2024’ü simüle etti: Çeyrek ve yarı final turunu kim geçer, finalde kupayı hangi takım kaldırır?

Yapay zeka sohbet botu ChatGPT, takımların güncel form durumu ve kadro kalitesini göz önünde bulundurarak EURO 2024’ü simüle etti. ChatGPT’nin öngörüsüne göre turnuvanın finali İspanya ile İngiltere arasında oynanacak ve İspanyollar kupayı kaldıracak.

Fotoğraf: UEFA.com

Avrupa Futbol Şampiyonası’nda (EURO 2024) heyecan devam ediyor. A Milli Takım’ın son 16 turunda Avusturya’yı 2-1 mağlup edip adını bir üst tura yazdırmasının ardından gözler çeyrek final turuna çevrildi.

TÜRKİYE HOLLANDA İLE MÜCADELE EDECEK

Milliler, çeyrek final turunda Hollanda ile eşleşti. Karşılaşma 6 Temmuz 2024 Cumartesi günü Berlin’de oynanacak. Ay Yıldızlı takım Hollanda’yı mağlup etmesi durumunda yarı final turuna yükselecek.

CHATGPT’YE SORDUK: KUPAYI KİM KALDIRIR?

Yapay zeka sohbet botu ChatGPT’den, EURO 2024’ü simüle etmesini ve çeyrek final turundan final maçına kadar olası tüm eşleşmelerin sonuçlarını tahmin etmesini istedik.

ChatGPT, çeyrek final eşleşmeleri ile ilgili şu tahmini yaptı:

1- İspanya – Almanya’yı yener.

2- Fransa – Portekiz’i yener.

3- Hollanda – Türkiye’yi yener.

4- İngiltere – İsviçre’yi yener.

ChatGPT’nin yarı final turu ile ilgili öngörüsü ise şu şekilde:

1- İspanya – Fransa’yı yener.

2- İngiltere – Hollanda’yı yener.

FİNAL EŞLEŞMESİ: İSPANYA-İNGİLTERE

ChatGPT, çeyrek final ve yarı final turunun ardından finale İspanya ve İngiltere’nin yükselmesinin muhtemel olduğunu belirtti. Bu eşleşmede ise İspanya’nın galip geleceğini ve kupayı kaldıracağını öngördü.

 “İspanya, İngiltere’yi mağlup ederek EURO 2024 şampiyonu olur” yorumunu yapan ChatGPT, son söz olarak şu ifadeyi kullandı:

“Bu simülasyon güncel form durumlarına, oyuncu performanslarına ve maç istatistiklerine dayalı olup, futbolun sürprizlerle dolu olduğunu unutmamak gerekir. Gerçek sonuçları heyecanla bekliyoruz”

Egehan Erkün

Gazeteciliğe ilk adımını Aydın’daki yerel gazetelerde çalışarak attı. Sonrasında ulusal yayın yapan internet gazeteleri Aykiri.com.tr ve Dijitalgaste.com’da editörlük yaptı. 32. TGC Aydın Doğan Genç İletişimciler Yarışması'nda "Anahtar kelimemiz 'medya etiği': Türkiye'de SEO haberciliğinin portresi" haberi ile üstün başarı ödülüne layık görüldü. 33. TGC Aydın Doğan Genç İletişimciler Yarışmasında ise 'Haber-Haber Araştırma' ve 'İnternet Medya Sitesi' kategorilerinde iki ayrı birincilik ödülünün sahibi oldu. Halihazırda İstanbul Üniversitesi’nde gazetecilik eğitimi almakta ve Tele1.com.tr’de editörlük yapmaktadır.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.