Zuckerberg Twitter’a rakip uygulaması Threads’ı kullanıma sundu

Facebook, Instagram ve WhatsApp gibi platformları bünyesinde bulunduran Meta’nın Twitter’a rakip uygulaması Threads kullanıma sunuldu. Twitter’ı satın aldıktan sonra platformdaki bazı özellikleri ücretli hale getiren Elon Musk’a tepkilerin arttığı günlerde erişime açılan Threads, ilk günde 30 milyon kullanıcıyı aşmayı başardı.

Sosyal medya platformlarına bugün bir yenisi daha eklendi. Facebook, Instagram ve WhatsApp gibi kullanıcı kitlesi geniş uygulamaların sahibi Meta, Twitter’a rakip platformu Threads’ı kullanıma sundu.

Instagram’la senkronize bir uygulama olan Threads, kısa sürede geniş bir kitleye ulaşmayı başardı.

THREADS NASIL BİR UYGULAMA?

Threads, metin içeriklerini paylaşmak ve herkese açık sohbetlere katılmak için Instagram ekibi tarafından oluşturulmuş yeni bir uygulama. Yeni platforma kullanıcılar, Instagram hesapları aracılığıyla giriş yapabiliyor.

Platformda karakter sınırı 500 olarak belirlenirken; bağlantılar, fotoğraflar ve 5 dakika uzunluğunda videolar da paylaşılabiliyor.

Öte yandan iOS ve Android cihazlar için kullanıma sunulan uygulamaya, 100’den fazla ülkede erişilebiliyor.

KULLANICI SAYISI 30 MİLYONU AŞTI

Meta Üst Yöneticisi (CEO) Mark Zuckerberg, yeni sosyal medya platformu Threads’a ilk gününde 30 milyonun üzerinde kullanıcının kaydolduğunu açıkladı.

ELON MUSK’IN POLİTİKALARINDAN MEMNUN OLMAYANLARA HİTAP EDEBİLİR

Uzmanlar, Threads’in platformda yapılan son değişikliklerden memnun olmayan Twitter kullanıcılarını çekebileceğini belirtiyor.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.