/

Gazetecilerin yardımcı aracı ‘TweetDeck’ paralı oluyor

Twitter’ın yan uygulaması olan ve gazetecilerin gündemi takip etmek için sıkça kullandığı TweetDeck paralı oluyor. Twitter’dan yapılan açıklamada, TweetDeck’in artık yalnızca Blue aboneleri tarafından kullanılabileceğini duyurdu.

Twitter’ı satın aldıktan sonra platformda yaptığı yeniliklerle tartışmalara neden olan Elon Musk, bu sefer de TweetDeck’i ücretli hala getirme kararı aldı.

Bundan böyle Twitter’ı gelişmiş özelliklerle kullanmayı sağlayan ve gündem takibini kolaylaştıran TweetDeck’e erişim ücretli olacak. Twitter’dan yapılan resmi açıklamaya göre, TweetDeck’e Ağustos ayından itibaren yalnızca aylık ödeme yapan Blue aboneleri erişebilecek.

MUSK’IN HEDEFİ GELİRİ ARTIRMAK

Platformun sahibi olan Elon Musk ve CEO Linda Yaccarino reklam gelirlerinde yaşanan düşüşü engellemek amacıyla son aylarda aralarında Twitter’ın “mavi tik” olarak bilinen ikonik hesap doğrulama işaretinin de olduğu birçok özelliği belirli bir ücret ödeyen abonelere özel hale getirmişti.

Musk, platformu devralmasından bu yana sıkça eleştiriliyor. Öte yandan Musk, platformdaki kararlarıyla rakiplerine ‘hoşnutsuz’ kullanıcıları yakalama fırsatı da veriyor.

META TWITTER BENZERİ UYGULAMASINI YAYINLADI

Mark Zuckerberg’ün sahibi olduğu META şirketi, Instagram, Facebook ve WhatsApp gibi platformları bünyesinde bulunduruyor. META, Instagram ile ilişkili Twitter’a benzer bir uygulamayı erişime sunacağını duyurdu. 6 Temmuz’da yayınlanacak Threads isimli uygulama şimdiden çok sayıda hoşnutsuz Twitter kullanıcısının alternatifi olmaya aday. Thereads, Apple Store’da yayınlanırken, kullanıcılar 6 Temmuz’dan itibaren uygulamayı indirip kullanabilecek.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.